Evergrande zaplatila úroky z dluhu a obnovila práce na některých projektech

on

|

views

and

comments

Čínská developerská skupina Evergrande Group v neděli oznámila, že obnovila práce na více než 10 projektech v Šen-čenu, Tung-kuan a dalších městech. Toto prohlášení přichází po zprávě, že se jí podařilo odvrátit bankrot, když na poslední chvíli splatila úroky z dluhopisů.

Evergrande, která má závazky ve výši přibližně 300 miliard USD (257,95 miliardy eur), uvedla v příspěvku na svém účtu Wech, že některé projekty vstoupily do fáze dekorace interiéru, zatímco výstavbu jiných budov nedávno dokončila. Zpráva obsahovala i několik fotografií stavebních dělníků na různých projektech s razítkem s časem a datem.

Společnost v sobotu (23. 10.) před vypršením termínu zaplatila 83,5 milionu USD na úrocích z dluhopisu. Získala tak čas na hledání východiska z dluhové krize, která by mohla otřást druhou největší ekonomikou světa.

Peníze měly být ve skutečnosti zaplaceny 23. září s možností odkladu o 30 dní. Pokud by se Evergrande nepodařilo získat peníze včas, následovalo by formální prohlášení platební neschopnosti.

Evergrande je považována za nejzadluženější realitní společnost v Číně. Naléhavě potřebuje získat peníze na další splátky úroků z dluhopisů v následujících týdnech a měsících. Skupina je tak velká, že někteří odborníci se obávají rizika šíření „nákazy“ v čínské ekonomika i mimo ni.

Obtíže Evergrande se již odrazily na čínském sektoru nemovitostí v hodnotě 5 bilionů USD, který se podle některých metrik podílí čtvrtinou na výkonu ekonomiky, s řadou oznámení o nesplácení závazků, snížení ratingu a na poklesu podnikových dluhopisů.

Dluhovou krizi Evergrande sledují i ​​globální finanční trhy, které se obávají širší nákazy.

Evergrande pátek (22. 10.) také oznámila, že plánuje v budoucnu upřednostnit podnikání v oblasti elektrických vozidel před nemovitostmi.

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Snížení rodinných výdajů? Jde to. Stačí se na peníze začít dívat jinak

Kdo by nechtěl život, při kterém by se nemusel držet rozpočtu a mohl si žít bez výčitek. Přesto je mezi námi mnoho rodin, které...

Jak fungují měnové páry na finančních trzích? Jaký je jejich vliv na investice a obchodování?

Investice jsou lákavou příležitostí, která nám může pomoci se zvýšením příjmu. Jednou z více pokročilých a možná i částečně složitějších možností investování se budeme zabývat...
spot_img

Recent articles

More like this